Tuesday, April 21, 2015

একটু আলাদা রকম নাস্তা (Little different breakfast)

ঘরে খুব সামান্য ময়দা আছে। ভাবলাম, এই দিয়ে রুটি বানালে পেট ভরবে না। নিমকপারা বানানো যেতে পারে। তাহলে আমি চা দিয়ে খেতে পারবো, আর শাফিন বিস্কুটের মতো খেয়ে নিবে। কিন্তু ময়দায় ভুল বসত: পানি বেশি হয়ে গেল। এতে তেল, লবন আর কালি জিরা মেশানোর পর বুঝলাম, এই দিয়ে আর যাই হোক, নিমকপারা হবে না। 

I found in my kitchen I have very small amount of flour.  I can't make ruti (Pan Fry bread) with it, because that won't be enough to fill our stomach. But if I make Nimokpara then I can take it with tea and my son can have it like biscuit. After starting making it, I found by mistake I have given more water than it's needed. I mix it with oil, salt and black seeds and understood, I can't make Nimokpara with it.



আর ময়্দাও নেই যে মিশাবো। তাই বিকল্প ব্যবস্থা হিসাবে চামচ দিয়ে অল্প অল্প করে নিয়ে ডুবো তেলে ভাজলাম। 

So, I have to make something else. I take small amount of mixed flour with spoon and fry it in deep oil till it became brown or reddish...



বেশ সুন্দর গোল গোল বিস্কুটের মতো হলো। খেতেও বেশ।  আমার সকালের চায়ের সাথে টা আর শাফিনের বিস্কুট নাস্তা হয়ে গেল.... :) শাফিন শুধু একবার মন খারাপ করে বলল, আমি ভেবেছিলাম তুমি চিকেন নাগেট দিচ্ছো নাস্তায় ....

Yeah, it became kind of round shape biscuit. It tastes good. I took it with my morning tea and Shafeen also liked it in breakfast. Though he said, I thought you are giving me chicken nugget in breakfast...


Post a Comment